Fotó manipuláció mint művészet!

the storm above the clouds

A fotó manipuláció igen kedveltté vált az utóbbi időben. Vannak, akiknek kevéssé nyerte el a tetszését. Főként azért, hiszen a Photoshop használatát a közvélemény gyakran a “hamisítással” azonosítja, különösen akkor mikor kedvenc sztárjaink fotóját agyonretusálva látjuk a címlapon.

Azonban akadnak olyanok is, akik művészi színvonalra emelték a fotó manipulációt és olyan eredeti ötletekkel és érdekességekkel rukkolnak elő, ami rajongást vált ki belőlünk. A teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni számotokra néhány olyan egyéniséget, akik művészi szintre emelték a fotó manipulációt.

1, Erik Johansson

Erik Johansson svéd származású fotós és retusálóművész. Erik 4 évvel ezelőtt még gépészmérnökként tanult és nem volt profi fotós, de aktívan foglalkozott retusálással. Erik munkáinak különlegességét két összetevő adja meg: az első a valóságot meghazudtoló elevenség, a másik a tökéletes retusálási technika. 15 éves koráig rajzolással igyekezett kifejezni magát, ám ekkor kapott egy fényképezőgépet, onnantól kezdve a fotózásban igyekezett kiélni kreativitását. Ez pedig egészen új dimenziókat nyitott meg előtte.

elektromos gitár
Erik Johansson: Gitár
Fotókidolgozás a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

Járj a saját utadon!
Erik Johansson: “Járj a saját utadon!”
set them free (hajók)
Erik Johansson: Set them free!

2, Erik Almás

Erik Almás San Francisco elismert fotográfusa, aki több díjat is megnyert már, ezen felül pedig olyan cégek kampányán dolgozott, mint például a Microsoft, a Toyota és a Nike. Képei ismeretesek a szinte tökéletes megvilágításról és fókuszról, melyek meghatározzák gyönyörű és szürreális látképeit.

légbálna
Erik Almás fotója
nő a tavon
Fotó: Erik Almás
nő és jegesmedve
Erik Almás

3, Brooke Shaden

Brooke Shaden 1987 márciusában született Lancasterben, az USA-ban. Brooke 2008 decemberétől kezdett a fotózással foglalkozni, miután lediplomázott film és angol irodalom szakon. Először önarcképeket kezdett készíteni, majd ezeket egészen művészi irányba szerkesztette meg, a valóság és a képzelet tökéletes kombinációit hozva létre.

a light of tarnished souls
Brook Shaden: a light of tarnished souls című képe
house of solitude
Brooke Shaden: House of solitude című kép
Fotókidolgozás a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

invading home
Brooke Shaden: Invading home
the world above
Brooke Shaden: The world above

4, Borsi Flóra

A 23 éves magyar lány már világszerte ismertté vált különleges, szürreális fotóinak köszönhetően. Flóra több nemzetközi kiállításon is szerepelt már, Európában és az USA-ban is. Részt vett a “Continental Shift” kiállításon, Saatchi Galleryben. Elnyert már több művészeti díjat és az ő művét választotta az Adobe Photoshop 2014-ben arculataként.

extraction
Borsi Flóra Extraction című képe
macskaszemek
Borsi Flóra: Macskaszem

Borsi Flóra eképpen nyilatkozott az Origónak munkájáról: “Csak akkor kezdek dolgozni, ha már megjelent előttem a kép, amit szeretnék létrehozni. Nem szeretek kísérletezni, és nem akarok a véletlenre bízni semmit. Ezért sem lett belőlem természet- vagy riportfotós. Különlegeset szeretnék átadni, magamból egy darabot, egy kérdést vagy gondolatot.”

Fotókidolgozás a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

 

time travel
Borsi Flóra: Time travel

Te milyen egyedi fotókat készítenél? Érdekelnek további cikkek?

Ha igen, akkor kövess minket itt vagy Facebookon!

Hozzászólások letiltva