Tippek: Hogyan dekoráld a lakásod a fotóiddal?

Lakásdekoráció fotókkal

A mostani, digitális világban már sokkal egyszerűbb megosztani a fényképeidet. Ez nyilván nem újdonság. Facebookon vagy e-mailben bárkinek, bármikor továbbíthatod őket, egyetlen kattintással! Ugyanakkor, ennek a digitális világnak köszönhetően, akár online is előhívathatod fotóidat.  Milyen egyszerű nem igaz? Az viszont korántsem az, hogy hogyan helyezd el őket a lakásodban.

 

Tipp

Digitális fotókidolgozás – Hívasd elő képeidet Te is a TörökFotónál!

  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Csúcsminőség

 

A lakásod ne csak egy hely legyen ahová haza mész, hanem az otthonod, ami tükrözi a személyiséged és feltölt pozitív energiával. A következő tippek segíthetnek neked abban, hogy minél kreatívabban és egyedibben öltöztesd fel az otthonod falait fényképeiddel.

 

Tipp: Hogyan helyezd el a fotóidat?

Rengeteg lehetőséged van arra, hogy hogyan helyezd el a fotókat a lakásodban. Ez a feladat ezért is ilyen nehéz, hiszen a sok módszer, trükk és ötlet közül meg kell találnod a számodra legszuperebbet. Olyat, amit évekig szívesen nézegetsz, és tükrözi azt a szellemet, ami az otthonodon keresztül téged képvisel.

 

Lakásdekoráció fotókkal
8 tipp a fotók elhelyezésére. Neked melyik tetszik a legjobban?

 

Nem szabad elkapkodni, meg kell fontolnod, hogy milyen stílusú képeket szeretnél egymás mellett látni. Azokat hogyan szeretnéd elhelyezni, de tematizálhatod is őket. Nyaralásról készült fotók, kirándulások, születésnapok, eljegyzések és esküvők, esetleg nászút, ezek közül kiválasztod a kedvenceidet és már meg is vannak a témakörök.

Mérlegelj, aztán dönts! Ne ess neki csak úgy kalapáccsal és szöggel a falnak, mert ha végül nem tetszik a végeredmény nehezebb korrigálni. A folytatásban olyan módszerekkel, ötletekkel és tippekkel találkozhatsz, amik garantáltan megkönnyítik a feladatod a fotók elhelyezésével kapcsolatban. Tehát, lássuk…

 

Útmutató a tökéletes munkához!

Az első és legfontosabb, hogy kigondold mekkora falfelületre, hány darab és milyen méretű fotót szeretnél kitenni.

A következőkre lesz szükséged: 1. kartonlap (vagy olyan merevebb anyagú csomagolópapír, amit már nem használnál fel), 2. ceruza, 3. olló, 4. ragasztószalag (a pontosság érdekében 5. vízmérték), és 6. szög és kalapács.

 

Hogy is kell csinálni?

  • kereteidet helyezd a csomagolópapírra és rajzold körbe őket
  • ezután vágd ki a sziluetteket
  • a keretek sziluettjeit helyezd el úgy a falon, ahogy majd a fotókat szeretnéd
  • hogy egyenesek legyenek a sziluettek használhatsz vízmértéket
  • ragasztószalaggal rögzítsd a csomagolópapír sablonokat
  • ha ezzel megvagy, jöhet a kalapács és a szög
  • szögelést követően nem kell mást tenned, mint eltávolítani a sablonokat
  • már akaszthatod is a fotóidat!

 

Ez a módszer sokat segít abban, hogy pontos munkát végezz és kedved szerint variálhatod a sablonokat, hogy megtaláld a megfelelő elhelyezést.

 

Lakásdekoráció fotókkal
Karton papírból kivágott keret sziluettek segítenek abban, hogyan helyezd el a különböző méretű képeidet.

 

Lakásdekoráció fotókkal
A szögelés előtt érdemes ragasztószalaggal rögzíteni a karton lapokat. Ha minden stimmel kezdhetjük a szögelést, és a fotók felakasztását. (fotó: www.decozilla.com)

 

Lakásdekoráció fotókkal
Kezdésként, Paintben vagy Photoshopban, akár fel is skiccelheted magadnak, melyik kép hova kerüljön.

 

Ha csak egyszerűen egymás mellé szeretnéd tenni a képeket, akkor nincs más dolgod, mint ragasztószalaggal (amit festésnél használnak a szegélyek leragasztásához, az nem sérti a falat) felragasztani azt a vonalat, ami mentén haladni szeretnél. Így biztosan egy síkba kerülnek a fotók és nem kell órákat pepecselned azzal, hogy tökéletesen egy vonalba legyenek.

 

Lakásdekoráció fotókkal
A ragasztószalagot vízmérték segítségével hozhatod egyenesbe, és így a fotóidat is. (fotó: Pinterest)

 

A fotóid tematizálása!

Természetesen mindegyik szobában lehet más és más stílusú és témájú fénykép. Így meghatározhatod, hogy milyen hangulatú legyen az adott szoba. A lényeg, hogy azért nem árt törekedni arra, hogy a képek harmonizáljanak egymással. A konyhába tehetsz ki képeket arról, hogy merre jártál a nagyvilágban és ott milyen ételekkel ismerkedtél meg. De ez a téma akár az étkezőbe is kerülhet.

A nappali általában a család törzshelye, ezért érdemes a családi képeket ott kitenned. Mára már ez is változóban van, a modern felfogás teret hódított a nappalikban is. Családi képek mellett előfordul, hogy inspiráló szövegek és fotók kerülnek a falakra. Ezeket vegyítve is szép végeredmény születhet. Próbáld ki!

 

Lakásdekoráció fotókkal
Családias kuckó

 

Formabontó megoldások!

Mostanában a lakásdekorálására egyre “extrémebb” módszereket találnak ki. Így jött a képbe az is, hogy a fotókat különböző formációkban helyezik a falakra. Ennek pedig nagyon örülünk, mert így még több ötlet birtokába jutunk, mindezek pedig inspirálóak is lehetnek. Akár tovább is lehet őket fejleszteni, hogy még jobban megfeleljenek az ízlésednek. Csak bátran vesd bele magad!

 

szívkép
Bármilyen formát kirakhatsz a képeidből… akár egy szívet is!

 

óra2
Óra helyett… falra festett keretek.

 

könyvespolc
Kettő az egyben: “családi album” és könyvespolc (fotó: www.abeautifulmess.com)

 

Polc vagy szög?

Előfordulhat olyan helyzet is, mikor nem fúrhatunk fel vagy 20 akasztót a falra. Régi épületeknél már a fal/vakolat, nem bírják el a sok szögelést vagy fúrást. Ilyen esetben érdemes a polcos megoldáshoz fordulnotok. Higgyétek el, ez is van annyira szép és egyedi, mint a korábban bemutatott példák, talán még szuperebb és designosabb is.

 

Lakásdekoráció fotókkal
Amíg ketten vagytok, a nászút romantikus pillanataival díszíthetitek a nappalit.

 

kispolc
Egyszerű és bármikor változtathatod a képek sorrendjét.

 

Lakásdekoráció fotókkal
Az olvasósarok is egészen megújul…

 

Fekete-fehér, igen-nem?

Mindenképpen IGEN! A fekete-fehér képek mindig is divatosak voltak és meglehetősen művészi hatásúak. Van bennük valamiféle titokzatosság és báj. Elegáns hatásuk miatt nagyon népszerűek és kortalanok. Pár ilyen jellegű fotó csodákra képes. Manapság pedig már bármelyik színes fényképedből varázsolhatsz nosztalgikus fekete-fehér fotót.

 

Lakásdekoráció fotókkal
A fekete-fehér fotókkal elegáns és kifinomult hatást érhetsz el.

 

Tipp

Hol találsz a fotóidhoz illő keretet? Esetleg olyat, ami egyedi tervezésű is? Hát, itt!

Ötletekért, tippekért a Kreatív és Hobby Sarok üzletében is mazsolázgathatsz! A natúr képkereteket saját ízlésed szerint díszítheted!

Egyedi keretekért felkeresheted a GLASS-GO oldalát is!

 

Lakásdekoráció fotókkal
A lépcső életre kel…

 

Lakásdekoráció fotókkal
Az egész nappalid lehet a képgalériád!

 

Feldobott dolgozósarok!

Bár nem minden lakásban adódik lehetőség arra, hogy az ember kialakítson egy dolgozó- vagy kreatívsarkot, ha mégis megteheted akkor ott aztán igazán szabadon engedheted a fantáziádat.

A digitális fotókidolgozás ebben is segít neked. Csak leülsz a dolgozósarkodba a gépedhez, és már meg is rendelheted a kedvenc képeidet! Ki sem kell tenned a lábad a lakásból, mert házhoz is hozzák!

 

Tipp

Digitális fotókidolgozás – Hívasd elő képeidet Te is a TörökFotónál!

  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Csúcsminőség

 

csipesz
Csíptesd fel!

 

Ezután pedig nincs más dolgod, mint kitalálni hogyan helyezd el őket. A dolgozósarokba akár csipesszel  felcsíptetve, akár parafatáblára is teheted a fotókat.

Hol találod meg ezeket a kiegészítőket? 

 

Ez nyilván gyorsabb és olcsóbb megoldás is, mintha keretbe tennéd őket. Ilyenkor érdemes azért szem előtt tartani milyen stílust szeretnél érvényesíteni az adott szobában, jelen esetben a dolgozó- és kreatívsarkodban. Ha lazábbat, akkor a csipeszes trükk neked való. Ha pedig mindent katonás rendben szeretsz tartani akkor a keret az, ami passzol hozzád. De persze a személyiségedtől függ, hogy mit preferálsz és attól, hogyan, milyen környezetben szeretsz dolgozni.

 

Tipp

Egyedi tervezésű keretre van szükséged? – Itt megrendelheted!

  • Fa képkeretek
  • Fém képkeretek
  • Clipfix képkeretek

 

dolgozósarok
Egyedi tervezésű keretekkel stílusosabb a végeredmény.

 

 Ha nincs elég helyed…

Sajnos, van úgy, hogy nincs elég hely a lakásban, hogy megvalósítsd a képgalériádat. De erre is van megoldás! A fényképes naptárak például tökéletesek erre a célra. Családtagjaid, szeretteid mellett magadat is meglepheted vele, és tökéletes kiegészítése lehet a lakás bármely pontjának, legyen szó dolgozósarokról, konyháról vagy nappaliról. Azért is szuper egy ilyen fajta naptárat beszerezése, mert amellett hogy hasznos, nagyon egyedi. (Egyébként pedig nem törvényszerű, hogy csak karácsonykor lehet ilyesmit ajándékozni.) Bármikor elkészíthető!

 

Fényképes naptár

 

Tipp

Fényképes naptárat szeretnél? – A TörökFotónál ezt is megrendelheted!

  • Prémium minőségű kidolgozás
  • Hónapos vagy éves elrendezésű naptárak
  • Fali és asztali kivitelben

 

 

Te hogyan dekorálod a fotóiddal a lakásod? Küldj képet és mutasd meg Te is az ötleteidet!

További ötletekért keress fel minket Facebookon!

 

 

Hozzászólások letiltva