Rooms fotóstúdió – Csodaország Budapesten! [interjú]

Rooms-fotostudio-karacsony

Az ember életében adódnak olyan fontos események, amelyeket különleges környezetben szeretne megünnepelni illetve megörökíteni. Ezért nagyon fontos, hogy milyen helyszínt választunk. Egy különleges csodaországot hozott létre Németh-Csikós Írisz és Németh Zoltán, Budapesten. Csepel szívében található Rooms – your photo place egy olyan vintage stílusú fotóstúdió, ahol minden kifejezetten fotózáshoz, filmezéshez és egyéb rendezvényekhez (szülinapokhoz, esküvőkhöz) lett kialakítva.

 

A Magyarországon úttörőnek számító vállalkozásról elmondható, hogy igazán szívvel-lélekkel hozták létre. Ez kifejezetten érezhető is. A sok szeretet és kedvesség, ami a hely szellemét tükrözi, teszi olyan otthonossá és kellemessé a Rooms-your photo place szobáit. Írisszel készített interjúnkból megtudhatjátok, hogyan is jött létre ez a csodálatos világ…

 

Fotókidolgozás Karácsonyra a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

 

1, Honnan indultatok? Mivel foglalkoztatok korábban?

Mindketten fotósok vagyunk. Elsősorban esküvőket fotózunk, de gyakran vannak más jellegű sorozataink is, amik sokszor általunk felépített enteriőrrel készülnek. Leginkább ezek az enteriőrös (vintage) fotózások indítottak el bennünket a Rooms megszületéséhez vezető úton.

 

2, Mióta foglalkoztatott Titeket ez a dolog, hogy egy ilyen helyet kialakítsatok?

Már jóideje motoszkált a fejünkben, hogy bizony szükség volna egy olyan beltéri helyszínre, ami világos, tágas, kedvünk szerint formálható és otthont adhat télen vagy rossz időben is az enteriőrös fotózásainknak. Sokáig nem foglalkoztunk azonban komolyan az ötlettel és a növekvő igénnyel. Tavaly télen viszont elegünk lett a kompromisszumokból, abból, hogy nem vagy csak nagyon nehezen találunk ilyen jellegű helyszínt, elérkezett az ideje, hogy nekilássunk megvalósítani az álmunkat.

 

A vintage, shabby chic és rusztikus stílus kedvelői itt igazán magukra találnak. (fotó: Rooms - your photo place)
A vintage, shabby chic és rusztikus stílus kedvelői itt igazán magukra találnak. (fotó: Rooms – your photo place)

 

3, Honnan merítetek ihletet?

Bárhonnan, mindenhonnan, sokszor a legváratlanabb helyekről érkezik egy-egy szikra. A hivatásunkból adódóan évek óta nyomon kísérjük a külföldi trendeket, lelkes követői vagyunk számos olyan weboldalnak, amik szebbnél-szebb dekorációkkal, jobbnál-jobb ötletekkel kecsegtetnek, amiket mi továbbgondolhatunk, magunkra formálhatunk. Szeretjük a hazai alkotók munkáit is, akik szintén inspirálnak bennünket.

 

4, Miért Csepelre esett a választásotok?

Itt találtuk meg, amire szükségünk volt: nagy belmagasság, sok természetes fény, tágas tér. Egyszerűen beleszerettünk a csarnokba, így aztán nem volt kérdés, hogy ebben a különös, férfias, kontrasztos világban teremtjük meg a saját „rózsaszín”, nőies világunkat.

 

5, Ki/Kik készítik a fotókat? Segítetek abban, hogy jó fotóst találjunk?

Nagyon sokféle fotós érkezik hozzánk itthonról, sőt időnként külföldről is. A választást rábízzuk a fotóalanyokra, de természetesen, ha igény van rá, nagyon szívesen ajánlunk is fotósokat.

 

Rooms esti fényárban (fotó: Rooms - your photo place)
Rooms esti fényárban (fotó: Rooms – your photo place)

 

6, Vannak olyan berendezési tárgyak, amiket sajátkezűleg készítettetek?

Sok bútort és néhány kiegészítőt mi újítottunk fel, illetve az átalakítási munkálatok jelentős részét is ketten csináltuk, de igyekszünk bevonni minél több hazai kézművest, régi partnerünket, amikor megálmodunk egy-egy enteriőrt.

 

7, Melyik bútor áll a legközelebb a szívetekhez?

Talán a Le Bain-ben található nagyon régi szekrény áll legközelebb a szívünkhöz. Minden részlete mesél, igazán egyedi darab, lelke van, és ez nagyon fontos számunkra.

 

Le Bain szoba enteriőrje (fotó: Rooms-your photo place)
Le Bain szoba enteriőrje (fotó: Rooms-your photo place)

 

8, Melyik szoba a kedvencetek és miért?

A csarnok. Ebbe szerettünk bele, ez adja a Rooms kettős arculatát és különlegességét is, itt látszik igazán, hogy egy gyárépületben vagyunk. Olyanban, ami a maga nemében is különleges az íves, hagymaszerkezetű plafonjának köszönhetően. Ráadásul ez a tér a mi kis játszóterünk is, hiszen időről-időre átalakul, így mindig tartogat számunkra és a vendégeink számára is valami egészen újat.

 

Fotókidolgozás Karácsonyra a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

 

9, Kik segítenek a díszítés kivitelezésében? Kik az ötlet szerzői?

Ketten tervezünk és álmodozunk, többnyire ketten is valósítjuk meg azt, amit kitaláltunk. Számos dolog persze menet közben alakul, ölt formát. A téli enteriőr kapcsán ez különösen igaz, ott még az utolsó pillanatban is változtattunk azon, amit kitaláltunk.

Nagyon hálásak vagyunk a Laura Virágnak, akikkel szinte azóta dolgozunk együtt, amióta fotózunk. Elég pár szót mondanunk, milyen kiegészítőre is vágyunk és annál még gyönyörűbb valósul meg a kezük által. Egyre nyitjuk azonban azt a kört, akiktől rendelünk egyedi, sokszor csak nekünk készülő kiegészítőket. Nagyon örülünk, hogy végre nem csak csodáljuk egy-egy alkotó munkáját, hanem van hová rendelnünk is tőlük.

 

A csarnok (fotó: Rooms-your photo place)
A csarnok (fotó: Rooms-your photo place)

 

10, Milyen enteriőröket, stílusokat szeretnétek még megvalósítani? Eláruljátok?

Tervünk rengeteg akad egészen széles stílusskálán, sokféle tematikával. A kérdés mindig az, hogy mire van befogadóképesség. Egyelőre azt látjuk, hogy ennél a finom, nőies, elegáns vintage-shabby chic vonalnál kell maradnunk. Szeretünk viszont egy lépéssel előrébb lenni, mint a hazai trend, így biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb veszünk egy nagy levegőt, és csinálunk valami rendhagyóbbat is még mielőtt divathullámmá válik.

Konkrétan azonban csak a Valentin napi, illetve tavaszi enteriőrt látjuk előre, ezekhez már elkezdtük a bútorok beszerzését. Utóbbi amolyan igazi, mesebeli, rügyfakadós miliő lesz. No és most nem csak a csarnokban várható átalakulás, de erről még nem árulhatunk el többet. Hamarosan kiderül minden!

 

11, Kiknek ajánljátok magatokat?

Bárkinek, aki szereti a vintage, shabby chic és rusztikus stílust. Legfőképpen pedig azoknak, akik nem egy steril, stúdiós környezetre vágynak, de mégis olyan beltéri helyszínre, ami kifejezetten fotózásra, filmezésre készült, így aztán nem kell megkötni a szokásos kompromisszumokat a használata kapcsán, szabadon lehet térben gondolkodni. Aki szeret alkotni is, hiszen a Rooms egy interaktív fotózási helyszín, nem is igazán stúdió. A kincsestár kellékeiből lehet bármit bevinni, a terekben a kiegészítőket mozgatni, szóval úgy igazán élvezni otthonosan, ami csak nálunk van.

A fotózáson, filmkészítésen túl pedig szívesen fogadjuk a kisebb rendezvényeket is, legyen szó üzleti találkozóról, bemutatóról vagy éppen esküvői szertartásról.

 

12, Lehetőséget biztosítotok azok számára, akik házi kedvencükkel szeretnének fotózkodni?

Szívesen fogadunk házi kedvenceket is. Néhány alapvető szabály vonatkozik persze rájuk, de szeretjük őket, így miért ne jöhetnének!

 

13, Terveztek más városban is terjeszkedni?

Magunk is meglepődtünk, mennyien kérdezték már a júliusi nyitás óta, nem szeretnénk-e franchice-t. Nem mondjuk, hogy nem csábító az országos fotóstúdió hálózat gondolata, de sajnos tény, hogy Magyarország kicsi ehhez. Kettő vagy több a Rooms-hoz hasonló volumenű, enteriőrös fotózási helyszín nem biztos, hogy rentábilis lenne. Magas kiadásokkal kell ugyanis kalkulálni, ami az elengedhetetlen megújulás miatt gyakorlatilag folyamatos beruházást jelent. Ráadásul kiderült az is, hogy nem okoz problémát senkinek, ha akár több száz kilométert kell utaznia hozzánk, sőt mostmár a határon túlról is vannak vendégeink, így egyelőre maradunk csak itt.

 

Paris room, az egyik személyes kedvencünk volt (fotó: Rooms - your place)
Paris room, az egyik személyes kedvencünk volt (fotó: Rooms – your place)

 

14, Mik a terveitek a jövőre nézve? Mit szeretnétek még megvalósítani?

A terjeszkedést a jelenlegi területen belül tervezgetjük, szerencsére a lehetőség adott, mert van olyan terünk, ami nagyon csábító, de most kihasználatlan. Ráadásul egy újabb színt, újabb stílust is vihetne a Rooms életébe. Egyelőre nagyon képlékeny minden, de bízunk benne, hogy nemsokára tényként és nem csak álomként beszélgethetünk róla.

Gondolkodunk abban is, hogy a Kincsestár lehetőségeit is bővítjük, hogy a szolgáltatásunk még egyedülállóbb és széleskörűbb lehessen.

 

15, Mi a legkedvesebb emléketek/élményetek eddig, ami a helyhez köthető?

A legmeghatározóbb pillanat azt hiszem, az volt, amikor sok-sok tervezgetés, álmodozás és 3 hónap kő kemény munka után végre elkészültünk.

Elsírtam magam, amikor fél órával a nyitás előtt a helyére tettem az utolsó apró kiegészítőt is, és megálltam egy pillanatra Zolival a csarnok bejáratánál.

Azóta persze napról-napra gazdagabbak leszünk értékes emberi kapcsolatokkal, tapasztalatokkal, sokszor annyi mindent hoz a Rooms az életünkbe, amit nem is képzeltünk!

 

16, Van-e esetleg olyan történet, amit szívesen megosztanátok az olvasókkal?

Ez nehéz kérdés… Rengeteg sztorink van, persze nem csak szívderítőek, de semmi sincs csak cukorból.

Az egyik legkedvesebb talán egy váratlan lánykérés. Amikor reggel felébredtünk, mit sem sejtettünk arról, milyen különleges is lesz az a nap a Rooms és a Fénylabor történetében egyaránt. Megérkezett a pár, és miközben én Henivel ruhákat válogattam, a fiúk susmusoltak. Aztán Zoli félrehívott, hogy van egy kis dilemma, amit meg kellene oldani, miszerint hova rejtsünk el egy gyűrűt, és hogy szedjük elő fotózás közben. Kis fejtörés után kitaláltuk, hogy egy könyv alakú dobozba rejtjük.

Elkezdődött a fotózás vidáman, lazán, de valahogy mégis ott volt a feszültség a levegőben. Gondoltuk, na itt a pillanat, nem lehet ezt tovább húzni! Mondtuk a párnak, hogy mit szólnának néhány olvasós fotóhoz, majd nyomatékosan ránéztem Giorgiora, hogy készen áll-e. Nem mintha akkor már lett volna más választása! 🙂 Heni kinyitotta a dobozt, és alig hitt a szemének. Emlékszem, hosszú másodpercekig nem is válaszolt a nagy kérdésre, annyira meghatódott és meglepődött egyszerre. Aztán persze igent mondott! Így történt az első, de talán nem utolsó lánykérés nálunk.

 

A Laura Virág segít az enteriőrök kialakításában (fotó: Rooms - your photo place)
A Laura Virág segít az enteriőrök kialakításában (fotó: Rooms – your photo place)

 

Reméljük, a Ti tetszésetek is elnyerte a hely szépsége és bája. Ezúton is köszönjük szépen Írisznek és Zolinak, hogy a rendelkezésünkre álltak és hogy egy ilyen fantasztikus fotóstúdiót alkottak mindenki örömére. 🙂

 

Ha szeretnétek hasonló cikkeket, interjúkat olvasni akkor kövessetek minket itt vagy Facebookon!

 

 

Hozzászólások letiltva