Tippek tavaszi fotózáshoz!

borító

Most, hogy a telet végre a hátunk mögött tudhatjuk itt az ideje, hogy a tavaszra koncentráljunk. A tavasz egy remek alkalom arra, hogy új dolgokat próbálj ki a fotózásban és fejleszd a képességeid ezen a területen. Frissítsd fel fotógyűjteményedet, próbálj ki valami mást ebben a szezonban! Ebben mi leszünk a segítségedre. Összegyűjtöttünk néhány remek tippet, amik segítségetekre lehetnek a természetfotózásnál!

 

A fák újra lombosodnak, vadvirágok nyílnak és sokkal tovább van világos így hosszabb ideig ki tudod használni az időt a fotózásra. Ebben az időszakban a természet napról napra változik, így ne vesztegesd az időd! 🙂

 

1, Virágzó rét

Az ilyen jellegű képekhez nem kell sok utat megtenned, hiszen lépten-nyomon találkozhatsz olyan zöld területekkel, ahol vadvirágok nőnek és virágoznak ilyenkor. Erdős részeknél érdemes úgy fotózni, hogy a virágok mellett a fák is képbe kerüljenek. 🙂 A fotó 3/4-ét töltsék ki a virágok, a perspektívát helyezd mélyebbre, az erdő is látható legyen. Használj állványt és maximalizáld a mélységélességet! Így az összes virág éles lesz, ezzel egy virágtenger benyomását kelted.

Fotókidolgozás a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

hóvirág fa
Erdő virágmezővel. (fotó: Pinterest)

 

2, Különböző növények

A tájképeknek nem feltétlenül csak a csodás kilátásról kell szólniuk. Akár a termőföldeken termesztett növények is csodásan mutatnak egy képen (pl.: nyáron a napraforgók sokasága).

 

napraforgó
Nyári napraforgó mező. (fotó: Pinterest)

 

Ha vízparton jársz, a nádas a tökéletes ‘alany’ a fotóidhoz. Szeles időben használj 1/500 mp-es záridőt, hogy a nád ne mosódjon a fotón. Ha egy szeles tavaszi délutánon a napnak háttal készítesz képet a nádasról, a kék éggel és a fehér felhőkkel akkor egy kellemes, üde képet kapsz, míg a nappal szemben, felhőkkel inkább a táj szeszélyességét tudod tükrözni. (Érdemes nyáron búzamezőről is képeket készíteni.)

 

búzamező
Haragos égbolttal igazán látványos az aranyló búzamező. (fotó: Pinterest)

 

3, A felhő a barátunk

Nem kell eltenned a fényképezőgéped ha hirtelen felhős lesz az ég. Sokkal drámaibb hatást érhetsz el a képeiden, ha vársz, megfigyeled a felhők vonulását az égen és megfelelő pillanatban kattintasz.

 

mező szél felhő
A viharos időjárás drámai fotókat eredményez. (fotó: Pinterest)
Fotókidolgozás a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

4, Fekete-fehér fotó? Igen!

Tavasszal nyilván odavagyunk a színekért a téli szürkeség után. 🙂 De nem szabad elvetni a fekete- fehér fotók egyediségét. Még a ‘legunalmasabb’ tájat is drámáivá teheted.

 

 

5, Süss fel nap?

Erős, fényes napsütésben általában nem készülnek jó képek. Virágok fotózásánál ha kicsit felhősebb az ég, akkor sokkal jobb fotókat tudsz készíteni, a felhők ugyanis megszűrik az erős fényt. A szórt fény egyenletesen világítja meg a növényzetet így színeit egészében adhatod vissza a fotóidon. Ha viszont a szirmok áttetszőségét szeretnéd megörökíteni, akkor az erős napfény (mely hátulról világítja meg a virágot) nélkülözhetetlen.

 

árnyékos virág
Szórt fényben készített fotó. (fotó: Pinterest)

 

Fotókidolgozás a Törökfotónál!
  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Alkalomhoz illő sablonok
  • Csúcsminőség

Mindezt biztosítja számodra a Törökfotó Miskolcról!

 

 

Te milyen tavaszi fotókat készítenél? Érdekelnek további tippek?

Ha igen, akkor kövess minket itt vagy Facebookon!

 

Hozzászólások letiltva