10+1 tipp: Hogyan készíts trendi esküvői fotókat?

Trendi esküvői fotó

 

Az esküvőtök tervezése közben szinte elsőként merül fel a fotós kérdése. Kit bízzatok meg? Milyen stílusú fotókat képzeltetek el? Nyilvánvalóan olyan fotóst szeretnétek, aki élvonalbeli és ismeri a legújabb technikákat. Ugyanakkor a megfelelő trendeket is figyelembe kell vennetek, hogy mikor 20 év múlva előveszitek az esküvői képeiteket, akkor is úgy nézzetek rájuk: „Igen, ezek tökéletesek.”. Nem csak a fotós, de akár a násznép is segítségetekre lehet ebben.

A következőkben olyan tippekkel találkozhattok, amik segítenek a tökéletes és trendi esküvői fotók megvalósításában.

 

1. Eljegyzési fotózás (Az eljegyzés elkapott pillanatai…)

Ez a pont főleg a vőlegényjelölteknek szól. Szemfüles vőlegények már az eljegyzés megörökítésére is felkérnek egy fotóst. A leánykérés csodás pillanata is maradandó élménnyé válik, és gondoljunk csak bele, hogy később a rokonok számára, milyen csodás érzés, ha részesei lehetnek ennek a boldog eseménynek. Ez a trend egyre népszerűbb, ami nem véletlen, hiszen egy életre szóló pillanatot örökíthetünk meg.

 

Az eljegyzés...
Az eljegyzés…


2. Hogyan használjátok a közösségi médiát az esküvőtökön?

Profi fotós mellett érdemes a vendégeket is ösztönözni arra, hogy az esküvő történéseit megörökítsék. A technika gyors fejlődésének (okostelefon, wifi) és a vendégek igényének köszönhetően, egyre népszerűbbé vált az esküvői élmények megosztása különböző közösségi felületeken. Tehát, nincs más dolgotok, mint felhívni a násznép figyelmét arra, hogy ugyanazt az esküvői hashtag-et (#) használják, így ők azonnal posztolhatják is az esküvőtökön készült képeiket Instagram-ra vagy Facebook-ra.

 TIPP: használjatok egyedi hashtageket, pl.: #AnnaesBalazsEskuvo, így külön csak a ti képeitek fognak megjelenni. 

 

Ez azért is jó, mert később ti is könnyedén hozzáférhettek esküvői fotóitokhoz, és ez nem utolsó szempont. Így elkerülitek azt a macerás feladatot, hogy összevadásszátok a rokonoktól, barátoktól a fotókat. Nyugodtan válogathattok köztük, majd elő is hívathatjátok őket.

 

Digitális Fotókidolgozás a TörökFotónál
Emlékszel, milyen jó hangulata van annak, amikor a család összeül, és a régi képeket nézegetve sztorizgat a múltról?

Hívasd elő képeidet Te is a TörökFotónál!

  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Csúcsminőség

 

Remek felhívás az esküvői hashtag használatára (Instagramhoz). „Csak használd a #MrandMrsCole hastaget!”
Remek felhívás az esküvői hashtag használatára (Instagramhoz). „Csak használd a #MrandMrsCole hastaget!”
fotó: W&E PHOTOGRAPHIE

 

3. Stop-motion technika esküvői képekhez

Ez a technika kombinálja a mozgó- és állóképeket. A stop-motion képeket érdemes összeválogatni, esetleg egy videóba, amit az esküvőtökön levetítetek. Hangulatos zenével, közös számok alávágásával nem csak számotokra teszi emlékezetessé a nagy eseményt. Akár a Facebook oldalatokra is posztolhatjátok, de közeli barátoknak e-mailben is elküldhetitek.

 

Az egymásra találás pillanata!
Az egymásra találás pillanata!

 

4. Álomszerű képek

Kevés háttérvilágítással készült fényképek, romantikus és álomszerű hatást kölcsönöznek a képnek. Ez a trend az utóbbi időben visszatérni látszik az esküvői fotográfia világának körforgásába.

 

Álom és valóság egy képen.
Álom és valóság egy képen.
fotó: fabyoubliss.com

 

5. A család története képekben

Ha szeretnétek megmutatni a családotok számára meghatározó eseményeket, akkor a következő megoldás tökéletes számotokra. A nagyszülőkről, szülőkről készült esküvői és eljegyzési fotók megadják az eljegyzési party vagy az esküvő kellemes, nosztalgikus hangulatát. Hiszen az esküvők lényege, hogy különböző generációk találkoznak, és együtt örülnek egy új szerelem beteljesülésének.

 

Egyszer volt, hol nem volt…
Egyszer volt, hol nem volt…
fotó: PURE 7 STUDIOS

 

6. Fotó háttérfénnyel

Ebben az esetben a természetes fény segítségével készíthetők romantikus hatású képek. A lényeg, hogy a pár mögül érkezzen a fény. Ahhoz, hogy elérjétek ezt a kellemes hatást napkeltekor vagy napnyugtakor érdemes készíteni a fotókat, mert olyankor a leglágyabbak és legmelegebbek a fények. Ilyen esetekben még filterekre sincs szükség, hisz a természet önmagában megadja a megfelelő romantikus hangulatot. Egyedi és szép képek készülhetnek így, és közben ti is gyönyörködhettek a naplementében. Próbáljátok ki!

 

Naplemente…
Naplemente…

 

7. A szertartás fotózása

Bár jó dolog inspirálni a násznépet, hogy ők is készítsenek fotókat, nem szabad elfelejtenetek, hogy nem véletlenül hívtatok profi fotóst. A szertartás előtt érdemes felhívni a vendégek figyelmét, hogy ahelyett hogy a szertartás közben a pár körül lábatlankodjanak, inkább maradjanak a helyükön.

A fotós számára is nagyon zavaró lehet, ha az egyik rokon folyamatosan útban van, és esetleg titeket is zavarhat a szertartás alatt. Ugyanakkor a násznép számara is zavaró lehet, ha lábujjhegyen sündörög valaki az ifjú pár körül.

Ami talán még fontosabb, hogy a fotókat készítő családtagotok sem élvezheti így a nagy eseményt!

 

8. Szertartás utáni fotózás

Az esküvő körüli felhajtás, a szertartás, a lakodalom sok stresszel jár. Üdítő lehet, ha esetleg ezek után félrevonulva, nyugalomban töltötök egy kis időt, és ha szeretnétek meg is örökíthetitek, hogyan „vészeltétek át” a nagy napot. Ezzel is különlegessé tehetitek esküvői fotóitokat.

 

Love is in the air…
Love is in the air…

 

9. Közös családi fotók

Érdekes módon az esküvői albumokba alig kerül olyan kép, amin a család minden fontos tagja ott van. Nagyon ritka, hogy a család minden tagja ugyanabban az időben, ugyanazon a helyen ott legyen. Ezért érdemes a szertartás előtt vagy után elkészíteni a fotókat. Higgyétek el, idővel kincsként becsülitek majd ezeket a képeket.

 

Egyszerű, spontán családi képek kincset érnek.
Egyszerű, spontán családi képek kincset érnek.
fotó: JONATHAN CANLAS PHOTOGRAPHY

 

Tipp: Már az esküvő napján szeretnétek előhívatni a képeiteket?

Megtehetitek! A TörökFotó mobil feltöltés lehetőségét is biztosítja számotokra, hogy azonnal feltölthessétek a fotóitokat és leadjátok a rendeléseteket!

fotókidolgozás

 

10. Játék a perspektívával

A szokványos perspektíva helyett a fotósok is igyekeznek újítani, így egyre népszerűbbekké válnak a különböző szögekből készített képek. Az esküvők helyszínei időnként alkalmat is adnak ezek kivitelezésére (lépcsőforduló tetejéről készített képek, a násznépről készített templomi fotók). Ennek köszönhetően egészen más szemszögből követhetjük végig a szertartást, újszerű és egyedi megvilágításba helyezi az esküvői képeket.

 

Tükröm, tükröm…
Tükröm, tükröm…

 

+1. Selfiek

A selfiek készítése már hozzátartozik a mostani generáció életéhez. Elmaradhatatlan részévé vált minden eseménynek. Selfie a nagyszülőkkel, szülőkkel és barátokkal nagyon trendinek számít és persze jól mulatunk a készítésük közben.

A már említett közösségi oldalakon közzétett képek is lehetnek olyan hasznosak, mint a profi fotós által készítettek. Lazábbak, közvetlenebbek (a profi fotósok  szintén igyekeznek ezt a irányt követni) és egészen más hangulatot közvetítenek. Míg a profi fotós az autentikus pillanatokat dokumentálja, addig a násznép vicces és spontán képei az esküvő atmoszféráját.

 

Esküvői selfie
Esküvői selfie

 

Digitális Fotókidolgozás a TörökFotónál
Emlékszel, milyen jó hangulata van annak, amikor a család összeül, és a régi képeket nézegetve sztorizgat a múltról?

Hívasd elő képeidet Te is a TörökFotónál!

  • Online feltöltés (mobilról is!)
  • Országos kiszállítás
  • Csúcsminőség

 

Mutassátok meg Ti is milyen trendi esküvői képeket készítettetek! Osszátok meg élményeiteket!

Hozzászólások letiltva